TAROLJ A PARTI FALATOKKAL SZILVESZTERKOR!

Pörgesd fel a szilveszteri menü repetroárodat és várd ezzel a különlegesebb parti falatokkal a vendégeket! 

266828179_453751266147255_3484822259971002549_n.jpg

A 2021-es évnek az utolsó napjához közeledve hoztam egy szuper étel inspirációt, ami nem túl sok energiabefektetéssel jár mégis nagyon mutatós tud lenni és garantáltan hamar le fognak csapni rá a jelenlévők.

 

Hogy mi az oka, amiért pikk-pakk el fog tünni?

Egyrészről azért, mert mindenki szeret csipegetni és könnyen elfogyasztható.
Másrészről pedig a puszta kezünkkel tudjuk a falatot a szánkba adni, amiben mindig van valami különlegesség.. és ez a valami, ez a különlegesség pontosan az, hogy az ilyen evési módszer sokkal jobban esik az embernek az étkezés.



Pirított bagett falatkák 3 féle kencével

Bármilyen kence megteszi, amihez csak kedved van. Az én esetemben készült egy mustáros-lencsés, egy fehér babos-zöldfüszeres és egy “tonhal” krém, amibe durvára aprított pörkölt dió is került. Mindegyik feltéttel megkentem a házi sütésű bagettet és már tálalhattam is.

Ugye mennyire egyszerű és könnyű? Nálad mi fog készülni Szilveszterkor? 

 

3 KENCE RECEPTJE:


Babos-zöldfűszeres

Hozzávalók:

200g konzerv fehér bab
1 ek. szárított petrezselyem
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A fehér babot egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak. 
  • Szórjunk bele 1 ek. szárított petrezselymet és alaposan keverjük össze a két hozzávalót. 
  • A fokhagyma gerezdeket vágjuk össze apró darabokra és ezt is keverjük hozzá a babos-petrezselymes "masszánkhoz".
  • Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.

 

Mustáros- lencsekrém

Hozzávalók:

200g konzerv barna lencse
1 ek. mustár
Tetszés szerint só és bors

Elkészítés:

  • A barna lencsét egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak. ( ha szeretnénk kenhetőbb állagot kapni, akkor turmixoljuk le az egész lencsét)
  • Tegyünk a lencséhez 1 ek. mustárt és a só+borssal együtt alaposan keverjük őket össze.
  • Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.

 

"Tonhal" krém

Hozzávalók:

100g konzerv csicseriborsó
50g reszelt nyers répa
15 db dió
1 fél lilahagyma
2 ek. kókuszjoghurt
Pici szárított petrezselyem, só és bors

Elkészítés:

  • A csicseriborsót egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak. ( ha szeretnénk kenhetőbb állagot kapni, akkor turmixoljuk le az egész csicserit)
  • Reszeljük le a répát, vágjuk fel apróra a lilahagymát és a diót, majd ezt az egészet keverjük a csicseriborsóhoz a kókuszjoghurttal együtt.
  • Ízlés szerint tegyünk bele petrezselymet, sót és borsot.
  • Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.

 

 

Boldog és Sikeres új évet kívánok! 

 



süti beállítások módosítása