Pörgesd fel a szilveszteri menü repetroárodat és várd ezzel a különlegesebb parti falatokkal a vendégeket!
A 2021-es évnek az utolsó napjához közeledve hoztam egy szuper étel inspirációt, ami nem túl sok energiabefektetéssel jár mégis nagyon mutatós tud lenni és garantáltan hamar le fognak csapni rá a jelenlévők.
Hogy mi az oka, amiért pikk-pakk el fog tünni?
Egyrészről azért, mert mindenki szeret csipegetni és könnyen elfogyasztható.
Másrészről pedig a puszta kezünkkel tudjuk a falatot a szánkba adni, amiben mindig van valami különlegesség.. és ez a valami, ez a különlegesség pontosan az, hogy az ilyen evési módszer sokkal jobban esik az embernek az étkezés.
Pirított bagett falatkák 3 féle kencével
Bármilyen kence megteszi, amihez csak kedved van. Az én esetemben készült egy mustáros-lencsés, egy fehér babos-zöldfüszeres és egy “tonhal” krém, amibe durvára aprított pörkölt dió is került. Mindegyik feltéttel megkentem a házi sütésű bagettet és már tálalhattam is.
Ugye mennyire egyszerű és könnyű? Nálad mi fog készülni Szilveszterkor?
3 KENCE RECEPTJE:
Babos-zöldfűszeres
200g konzerv fehér bab
1 ek. szárított petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A fehér babot egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak.
- Szórjunk bele 1 ek. szárított petrezselymet és alaposan keverjük össze a két hozzávalót.
- A fokhagyma gerezdeket vágjuk össze apró darabokra és ezt is keverjük hozzá a babos-petrezselymes "masszánkhoz".
- Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.
Mustáros- lencsekrém
Hozzávalók:
200g konzerv barna lencse
1 ek. mustár
Tetszés szerint só és bors
Elkészítés:
- A barna lencsét egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak. ( ha szeretnénk kenhetőbb állagot kapni, akkor turmixoljuk le az egész lencsét)
- Tegyünk a lencséhez 1 ek. mustárt és a só+borssal együtt alaposan keverjük őket össze.
- Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.
"Tonhal" krém
Hozzávalók:
100g konzerv csicseriborsó
50g reszelt nyers répa
15 db dió
1 fél lilahagyma
2 ek. kókuszjoghurt
Pici szárított petrezselyem, só és bors
Elkészítés:
- A csicseriborsót egy kanállal segítségével nyomkodjuk össze, de csak annyira, hogy nagyobb darabok is maradjanak. ( ha szeretnénk kenhetőbb állagot kapni, akkor turmixoljuk le az egész csicserit)
- Reszeljük le a répát, vágjuk fel apróra a lilahagymát és a diót, majd ezt az egészet keverjük a csicseriborsóhoz a kókuszjoghurttal együtt.
- Ízlés szerint tegyünk bele petrezselymet, sót és borsot.
- Ezután az előre lepirított bagett szeletekre kanalazzuk rá az elkészült krémet.
Boldog és Sikeres új évet kívánok!