Bár azt gondolom, nincs ember, aki ne ismerné ezt a fűszeres, markáns, mézeskalácsos keksz ízű krémet, de ha mégsem találkoztál még vele, akkor elárulom, hogy ez a közkedvelt karácsonyi keksz krém, amit ebben a karácsonyi időszakban többen is megvesznek a szupermarket polcairól.
Az igazat bevallva én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy megvegyem-e vagy sem, de a végén mindig oda jutottam, hogy annyira elborzadtam az összetevőket elolvasva, hogy ezért úgy döntöttem inkább megcsinálom otthon olyan alapanyagokból, ami értekes tápanyagokat tartalmaz. Nagy örömömre, jelentem sikerült egy nagyon, az eredetihez hasonló spekulációs krémet készíteni.
Tudtad, hogy a spekulációs krém a németek karácsonyi kekszének az íze krém változatban?
Erősebb fűszerezésű, mint a mi hagyományos mészeskalácsunk.
KEKSZ KRÉM
Elkészítési idő 10 perc
- fél tsk. őrölt szerecsendió
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 dl növényi tej
- 60g teljes kiőrlésű háztartási keksz
2. Alaposan keverd össze az alapanyagokat, amíg nem fogsz kapni egy lágyabb, kenhetőbb állagot. Ne felejtsd el beleönteni apránként a növényi tejet.
3. Klopfolóval egy zacskóban törd nagyobb darabokra a cukorm. háztartási kekszet és keverd bele a masszába. Amennyiben a kekszet kihagynád, akkor jöhet 5-8 csepp sütikrémes ízesítőcsepp.
SPEKULATIUS ÜNNEPI KOSÁRKÁK ( 5 db)
Az előbb bemutattam miként tudsz az egészségedet támogató, tápanyagokban gazdag, spekulációs krémet készíteni, ami egy fűszeresebb, mézeskalács ízű keksz krém.
Hozzávalók:
- Az első 5 hozzávalót tedd egy turmixba és keverd össze, amíg homogénebb állaga nem lesz a masszának.(érdemes elöször csak a mandulát liszt állagúvá turmoxolni és csak ezután beletenni a többi hozzávalót)
- A masszából vegyél egy közepes masszát és alkoss belőle kis kosárkákat. (tipp: én a szilikonos muffin formáját használtam kialakításhoz)
- Ha elkészültél a kosárkákkal, akkor nincs más hátra, minthogy beletöltsd a krémet és a tetejét banán karikával vagy egész szem dióval díszítsd.